zondag 2 maart 2008

[varia] Een meesteres in bed


Afgelopen week was het dan eindelijk zover: Els kreeg haar bul uitgereikt. Na vijf en een half jaar zwoegen heeft ze het dik verdient en waren de professoren zeer te spreken over haar vrolijkheid en doorzettingsvermogen.

Sinds afgelopen woensdag is Els Master of Arts, Oudheidkunde. Het vervelende van die titel is, dat er tweetaligheid in schuilt, dat staat een beetje raar. Genodigden en mensen die het leuk vonden bij deze feestelijke uitreiking te zijn, waren getuige van een leuke onderhoudende presentatie over de zelfrepresentatie van Hadrianus. Her en der wat moeilijke woorden om de professoren tevreden te stellen en af en toe wat lekentaal voor de leken in de zaal.

Na de presentatie een borrel in het bruin café van de VU, waar mensen die niet op het feestje zouden komen, hun cadeaus aan Els konden schenken. Terug filerijdend naar Alphen om een lekker hapje te nuttigen bij de Griek (uiteraard!).

Het etentje ging op een typische Griekse manier: allerlei gerechten waar iedereen kon pakken wat ze wilden. Met andere woorden: je kreeg een leeg bord voor je snufferd...maar dat werd snel opgelost door simpelweg wat op te scheppen. Voordeel hiervan is dat je eens wat kan proberen. Ikzelf blijf een moeilijke eter, maar anderen aan de tafel hebben subliem genoten van alle lekkers op tafel.

Vandaag was het feestje voor de mensen die uitgenodigd waren om een borrel te drinken in de Gelaarsde Kat. Voor drie uur stonden de eerste mensen al voor de deur. Cindy en Bryan hadden te hard gereden of niet goed getimed, maar ze waren de eerste. Maakt niet uit, kon Bry een mooi plekkie uitzoeken voor zijn rolstoel. Daarna stroomden de genodigden binnen en was het een gezellig, rumoerig zooitje ongeregeld. Maar dat is vaker zo bij feestjes.

Ik heb een hoop foto's gemaakt en samen met de foto's van de uitreiking ga ik een mooi boek voor Els maken, zodat deze herinnering niet alleen in het hoofd bewaard hoeft te worden. Ik ben ontzettend trots op Els en ik hoop dat ze het naar haar zin gaat hebben in het werkend leven.
Jeej, en ik lig voortaan bij een meesteres in bed!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten