zondag 16 maart 2008

[reizen] Weekendje Texel


De afspraak was al lang geleden gemaakt en zou het er dit weekend van komen: voor het 
eerst van mijn leven naar Texel. Mariyanto en Kim zijn doorgewinterde Texelganger, Els heeft er een keer gefietst (naar eigen zeggen), maar ik... ik was een groentje op gebied van Texelbezoekjes.

VRIJDAG
Na mijn werk naar huis geraced om alles goed achter te laten voor de kat, oud papier weg te brengen en de afwas te doen. Gewoon, zodat het een beetje netjes was voor als we terugkwamen. Ik racen naar Kim en Mariyanto... niet thuis, was er pas om kwart óver zes afgesproken in plaats van kwart vóór zes.

Op de weg naar Den Helder gegeten bij de Mac in Alkmaar (naast het oerlelijke DSB-stadion). Was weer even lekker. We hoefden niet lang te wachten op de boot naar Texel en ook de overtocht zelf stelt niet zo veel voor. Binnen twintig minuten sta je op het eiland.

ZATERDAG Na eerst lekker uitgeslapen en een goed ontbijt genoten te hebben zijn we naar het grootste dorp van het eiland geweest: Den Burg. Den Burg heeft een gezellig klein centrumpje, met zeer veel souvenirshops en kledingwinkels. Daar hebben we lekker de middag doorgebracht en de vangst (onder andere): schoenen, shirtjes en overhemden. Op de terugweg viel me de naam 'Fonteinsnol' op het bordje me toch wel op. Op de kaart in het huisje was er ook nog een gebied dat 'Kampeersnol' werd genoemd, hylarisch... helaas het bordje daarvan niet gevonden.

's Avonds fijn en goed gegeten bij een strandtent. Dat was ongeveer een half uurtje lopen bij het huisje vandaan, langs de Galloways, naar het strand. Het strandtentje heette 'De Zeester' en serveerde ons de heerlijkste gerechten voor een aanvaardbare prijs. Terug gewandeld in het donker, maar gelukkig scheen de zon ons via de maan eventjes bij langs de gallowayvlaaien.

ZONDAG Eerste weer lekker geslapen en gegeten en daarna een tourtje gedaan langs de highlights van Texel: Den Hoorn, de vuurtoren en het enorme strand dat het heeft in de buurt van de vuurtoren.
Den Hoorn is een nog kleiner dorpje dan Den Burg, maar bruist het in de zomer. Het is het Renesse van Texel met al die kroegjes, ski-hutten en discotheken. Nu was er geen drol te beleven, behalve dat wat middenstanders hun deuren hadden geopend voor verdwaalde toeristen. De vuurtoren is groot en rood en leveren altijd leuke plaatjes op. Op het nabij gelegen strand was het guur en onaangenaam, maar hij was wel enorm breed. Daar kan je een hoop Duitsers stallen in de zomer.

Na de eilandtour was het weer tijd de boot terug te nemen. Ik ben op het gebied van Texelbezoekjes dit weekend ontgroend. Bedankt Kim en Mariyanto!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten